sábado, 19 de junio de 2010

Inicio

No concello de A Laracha preto do Mosteiro de Soandres nun enclave e entorno privilexiados onde o clima atlántico é mais notorio, atópase a Finca A Corbeira. Aquí estamos axudando á recuperación da raza autóctona do "Porco Celta".

A finca de máis de 3 Ha., orientada ao Sur, con carballos centenarios e uns 200 castiñeiros, faina doada para que a cría e engorde dos animais non precise doutra alimentación que forraxes naturais e as castañas e landras que se producen na propia finca, obtendo deste xeito unha carne dificil de superar tanto en sabor como en contido de graxas.

No ano 2009 comenzamos a seleccionar convintemente, coa axuda dos técnicos de Asoporcel, os mellores exemplares para reproducción e cebo, acadando os primeiros partos en Maio do 2010.

Cumprimos escrupulosamente tódalas esixencias do regulamento da cría e engorde do "Porco Celta" tanto sanitariamente como na alimentación, así como a explotación en extensivo.

A nosa pretensión non e outra que contribuir á recuperación desta raza autóctona poñendo todo o esforzo para que así sexa.

6 comentarios:

  1. Enhorabuena por el Blog.
    Un saludo.

    ResponderEliminar
  2. Muy buena la página de inicio y las fotos de la finca y de los cerdos.
    Algunas preguntas cuyas respuestas no he encontrado en el blog:
    1. ¿Los animales hay que comprarlos vivos o se pueden comprar sacrificadso y despiezados?
    2. ¿Hay que ir a A Corbeira, o se pueden enviar al comprador?
    3. ¿A cualquier lugar de España?
    Enhorabuena y un abrazo.
    José Luis

    ResponderEliminar
  3. Muchas gracias Kalís por tus comentarios.
    Con respecto a las preguntas que formulas,
    decirte lo siguente:
    Los animales se pueden comprar como el cliente lo demande, es decir; vivos, muertos o despiezados. El problema radica en que actualmente existe más demanda que oferta con lo cual no se puede satisfacer como nosotros los productores desearíamos. Sin embargo existen ya comercializadoras que tienen en el mercado chacinas y alguna pieza curada. Para ponerse en contacto con estas comercializadoras se puede dirigir uno a ASOPORCEL (enlace en este Blog).
    El producto se puede poner en el domicilio del consumidor en cualquier punto de España.

    ResponderEliminar
  4. Parabens pola páxina. Faise un descrición precisa e concisa do que é a Finca "A Corbeira".
    É moi interesante e útil.
    Saúdos.
    Ivana Rieiro

    ResponderEliminar
  5. Este fin de semana iré a La Coruña y desearía conocer la Finca y a los cerdos ¿es posible?.
    Muchas gracias por su atención y un abrazo.
    José Luis

    ResponderEliminar
  6. Encantados de recibirle. Ruego me indique el día y hora que pretende visitar la explotación, para nosotros sería ideal el Sábado día 30 entre l7 y l9 horas. Les esperamos.

    Finca A Corbeira.

    ResponderEliminar